23/02-2014 tappat tålamodet

Varje dag så ser jag människor trycka ner varandra, på twitter, facebook, instagram, ja överallt. Förstår inte hetsen av att hela tiden behöva visa alla hur mycket bättre man själv är. 

På senaste tiden har jag börjat se bilder på kurviga vackra tjejer, eller "plus size" som samhället valt att kalla dem. Detta har jag inte sett så mycket av förut, då dom flesta bilderna som florerar i media är bilder på smala vackra tjejer. Missförstå mig inte nu, jag tycker att alla tjejer är lika vackra, jag tycker inte att någon ska behöva känna att dom inte duger. MEN i samband med att mer och mer "plus size" tjejer har fått ta mer plats på internet så har samtidigt många smala tjejer blivit så sura att det tagit hus i helvete. 

Vänta lite nu... Är det inte detta vi kämpat för? Ett öppet samhälle för alla individer, i detta fall kvinnor? Nu har det börjat om. Scenariot där smala tjejer promotar sig själva, för att trycka ner oss som samhället valt att kalla plus size, eller "fetton, tjockisar" i flera generationer.

Förlåt mig, och kom ihåg vad jag sa tidigare om att JAG tycker att alla människor är lika vackra och att ingen är mer värd en någon annan. Men nu vill jag förklara en sak som stör mig. 

Enda sedan jag var liten har jag blivit kallad mullig, gulligt ord kanske. Men det har varit en skam för mig att bli kallad det. Kompisar kallade mig för tjockis "på skoj" okej jag kanske skrattade då, men det gjorde så jävla ont, för jag visste att killarna aldrig skulle vilja vara tillsammans med en "tjockis". Under tiden då det var dags att börja högstadiet så var jag så oerhört rädd för att bli mobbad för hur jag såg ut. Och jag vet at det förmodligen inte är kul att bli kallad pinne, eller höra folk säga "gud vad smal du är". Men om den bittra sanningen ska fram så var det precis det jag drömde om, att någon skulle säga att jag var smal, för om man var smal så var man vacker i mina ögon. Det var inte jag. 

Tiden under högstadiet gick ganska smärtsamt förbi, men jag har fått ta emot kommentarer om min kropp. "Tjockis, fetto, äckel" är saker jag har fått ropade efter mig. Jag försökte att inte visa någon hur dåligt jag egentligen mådde. Men jag grät nästan varje kväll. 

Så alla smala tjejer därute, tänk på detta nästa gång du vill trycka ner någon som inte har samma storlek som du: Trots att det är 2014 så är det fortfarande ni som äger catwalken, det är ni som äger modevisningarna. Det är era bilder som är på plancherna på de stora byggnaderna. Det är ni som sätter standarden för hur en kvinna "ska se ut". Det är er kropp som samhället vill ha, inte min. Visst ni säger att ni ska få älska er smala midja om vi får älska våra kurvor, men sanningen är att det kommer aldrig bli tillåtet för mig att älska dom utan att någon ska hoppa på mig och berätta för mig att jag är minsann inte kurvig, jag är FET. Jag borde få betala för två säten på bussen etc etc. 

Jag önskar att vi kunde leva i ett samhälle där alla var lika mycket värda. Men jag tror inte att det kommer gå. Jag önskar att människor kunde få upp ögonen och inse när dom gör fel. Vi alla borde kämpa för att alla ska få tycka om sig själv utan att någon annan ska säga ifrån. 

Jag hoppas att någon förstod mitt budskap. Återigen, jag tycker smala tjejer är vackra, precis som jag tycker att normala tjejer är vackra, och tjocka tjejer är vackra. Problemet är väl att samhället inte tycker som mig.

Älska dig själv, och framförallt ta ingen skit. 

RSS 2.0