06/01-2015 Ett uppvaknandeSlut på självhat. Smalhets kommer aldrig hjälpa mig att må bättre. Så trött på samhället, skinnyshaming, fatshaming etc. 

Är det ingen mer än jag som förstår att vi aldrig kommer kunna bli starkare om vi fortsätter att hacka på, och framställa varandras "fel" eller s.k brister. Trött på att behöva känna mig tvingad att gå ner i vikt pga samhällets ideal, istället för att jag skulle vilja göra det endast för att må bättre. Men så ser det inte riktigt ut. 

Varje dag, utsätts vi, smala som tjocka, långa som korta, oavsätt kön, hudfärg, nationalitet, läggning, för olika typer av förtryck. Medans vi ser oss själva i spegeln, bygger vi upp självförakt, vi vill bli bättre, vi vill passa in, passa in i ramar som är för små, eller för stora för just oss. Vi kanske har drömmar, men rannsakar vi oss själva så är kanske våra drömmar inte ens våra egna. Jag säger stopp nu. 

Igår fick jag ett uppvaknande, när jag träffade min hälsocoach, och jag hörde mig själv säga ord som inte ens var mina egna. Jag sa att jag mådde bra, att jag kände mig motiverad, sen brast det. Jag satt där med en fasad, som jag är så jäkla rädd att någon ska se igenom. Sen hände just det och det kändes som att hela min värld rasade. Utanpå vet jag exakt varför jag vill göra en förändring, och det är för att passa in bättre gentemot samhällets ideal. Men inom mig har jag inte en jävla aning. Visst jag vill må bättre, men det kommer jag aldrig göra om jag tror att mitt liv kommer bli så mycket bättre bara för att jag ser ut på ett visst sätt. Det blev mitt uppvaknande. Efter att ha rannsakat mig själv det senaste dygnet, så känner jag att jag inte kan fortsätta i samma banor som förut. Jag måste fokusera på mig själv, inifrån och ut. Inte tvärt om. 

Nu blev detta en smärre roman, när min tanke egentligen var att belysa problemen med samhällets ideal. Poängen är, om du inte älskar dig själv, på insidan, kommer du aldrig kunna älska dig själv på utsidan heller. Problemen som kommer med det är osäkerhet och avundsjuka, som sedan kan resultera i att man för att må bättre själv, trycker ner någon som ser ut, eller beter sig annorlunda än vad man själv gör, för att lättare passa in i ramarna. Tack för mig ♡ 


Kommentarer
Postat av: Björn Hultman

Ett mycket viktigt ämne du tar upp, har skrivit mycket om detta på min hemsida. Håller helt med dig. Vi måste börja förändra detta samhällets ideal och normer. Det kan vi endast göra tillsammans.

Svar: Så är det verkligen, ska kolla in din hemsida, och tack för ett värmande svar! Tillsammans är vi starkast!
Ally

2015-01-06 @ 21:02:31
URL: http://antimobbning.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0